18/02/2016

Speed Networking 2015

A doua ediție a evenimentului ”LSRS UK Speed Networking” din cadrul proiectului LSRS Mentorship Scheme s-a desfășurat sâmbătă, 29 martie 2014, la sediul Institutului Cultural Român de la Londra. Astfel, Liga Studenților Români din Străinătate – Filiala Marea Britanie contribuie an de an la realizarea unui schimb de experiență între studenții români de la universitățile britanice și tinerii români care profesează în diverse domenii în Marea Britanie pe o perioadă de șase luni.

 

Începutul evenimentului a fost marcat printr-o ceremonie de întâmpinare a celor șapte conferențiari, 35 mentori și peste 80 de învățăcei. Ion Junga, Ambasadorul României în Marea Britanie, împreună cu Rt. Hon. Keith Vaz, actual Membru al Parlamentului, și-au împărtășit gândurile pe subiectul ”mobilității internaționale a comunității românești în contextul afirmațiilor conform cărora România este noul tigru economic est-european”.

 

În cadrul evenimentului ”LSRS UK Speed Networking” au fost abordate și problemele întâmpinate de către studenții români de la universitățile din Marea Britanie, precum deficitul de cunoștințe profesionale practice menite să le completeze pregătirea academică, dar și absența unor modele de dezvoltare și a căilor alternative de a interacționa cu persoane avizate din domeniul profesional dorit. De altfel, obiectivul principal al întregului proiect este crearea unei platforme de mentorat în vederea schimbului de experiență dintre studenții români și experții din domeniul academic,  afacerilor, tehnologiei informației, jurnalismului, artei și culturii, dar și medici, persoane juridice și diplomați. Astfel, în contiunuarea evenimentului a avut loc sesiunea propriu-zisă de speed-networking, iar printre mentorii care s-au ocupat îndeaproape de îndrumarea studenților se numără și Alexandra Grigore, doctorant la Universitatea din Cambridge, Cristian Scutaru, inginer la ABS Consulting, Bogdan Patriniche, director executiv la Delphi Securities, și Claudiu Carmaciu, CEO la Consult Medical Ltd UK.

 

Proiectul LSRS Mentorship Scheme s-a concluzionat în data de 4 octombrie 2014 printr-o ceremonie de premiere a participanților desfășurată la House of Commons la invitația lui Rt. Hon. Keith Vaz.

 

Liga Studenților Români din Străinătate – Filiala Marea Britanie a continuat să favorizeze și în anul 2015 schimbul de experiență pe o perioadă de trei luni între studenții români de la universitățile britanice și tinerii români care activează în diverse domenii în Marea Britanie. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a găzduit sâmbătă, 9 mai 2015, cea de-a treia ediție a evenimentului ”LSRSR UK Speed Networking”, parte a proiectului LSRS Mentorship Scheme, la care au fost prezenți cinci conferențiari, 43 de mentori, 70 de învățăcei și întreaga echipa LSRS Marea Britanie.

 

Evenimentul a fost deschis de către Coordonatorul LSRS Marea Britanie, Vlad Miftodi, care a prezentat publicului cinci români consacrați în străinătate printr-o ambiție inimaginabilă și o activitate asiduă: Maximilian și Daniel Zielinski, arhitecții celei mai noi clăridiri administrative ale companiei Apple, Alecsandra Raluca Drăcoi, fotografă la publicația britanică The Guardian, Mihai Dănilă, bancher pentru investiții la compania multinațională Morgan Stanley, și, nu în ultimul rând, Cosmin Osinii. Conferențiarii au evidențiat, în partea introductivă a evenimentului, importanța majoră a îndrumării studenților în domeniile în care aceștia aspiră să activeze, deoarece este o datorie morală a persoanelor împlinite pe plan profesional să își împărtășească cunoștințele și experiența profesională generațiilor viitoare.

 

În continuarea evenimentului ”LSRS UK Speed Networking” au fost desfășurate două sesiuni de speed-networking în cadrul cărora studenții români au avut opotunitatea de a-i asculta și de a interacționa cu mentori din următoarele domenii: academic, business și economic, arhitectură, tehnologia informației, inginerie, juridic, jurnalism și comunicare, administrativ și diplomatic, artă și cultură. Printre mentorii care s-au alăturat inițiativei noastre s-au numărat Mara Vasilache – arhitect la BCI Design, Daniela Vitelaru – fondator la Romania in Contact și Casandra Stoenescu – investment manager la M&G Investments.

 

Evenimentul ”LSRS UK Speed Networking” s-a concretizat cu un parteneriat între tinerii participanți și mentorii în vederea îndrumării profesionale și a observării evoluției profesionale a învățăceilor pe o perioadă de trei luni.