18/02/2016

Cazarea

Cazarea depinde în primul rând de condițiile oferite de universitate. Toate universitățile oferă bobocilor cazare la cămin, dar unele dintre ele nu mai permit studenților începând cu anul 2 să benefiecieze de aceasta cazare întrucât prioritează studenții din anul 1.

Există trei tipuri de cazare: 1.halls of residence, 2.private student accommodation sau 3. private housing.

 

  1. Halls of residence sunt campusurile universităților. Perioada de înscrieri începe cu câteva luni înainte de începerea anului universitar și de multe ori se merge pe sistemul primul venit, primul servit. Aici costurile de cazare includ utilitățile, cât și o echipă de cleaning, ce se va ocupa periodic de întreținerea spațiilor comune și a camerelor. Bucătăriile sunt comune pentru un mic grup de elevi, la fel și spațiile comune precum sala de jocuri sau spațiile de relaxare.

 

  1. Private Student Accommodation reprezintă cămine construite în poziții strategice – aproape de facultăți, speciale pentru studenți. Deși sunt în mare parte mai scumpe decât căminele facultăților, aici ai opțiunea de a alege cu câte persoane vrei sa locuiești și de asemenea dețin o gamă mai largă de facilități. Întrucât majoritatea universităților nu pot oferi cazare tuturor studenților pentru toți anii de studiu, aceasta este o oportunitate de a locui printre persoane cu aceleași ocupații.

 

  1. Private Housing. Majoritatea studenților de anul 2 părăseasc căminul chiar dacă mai au posibilitatea să locuiască acolo și decid să închirieze o casă cu un grup de prieteni deoarece prețurile pot scădea in acest fel. Majoritatea proprietarilor însă, cer depozit la semnarea contractului, suma de bani cerută fiind cel puțin cât chiria pe o lună, iar contractele se încheie de obicei pe o perioada lunga, cuprinzând și vacanțele.

Atenție! Utilitățile pot fi incluse sau nu în plata chiriei. În cea de a doua situație, voi trebuie să vă ocupați de plata a minim 30£ suplimentar pe săptamână pentru apă, curent și internet. Recomandăm să închiriați o cameră sau o casă care are în chirie toate facturile incluse pentru a evita eventualele cheltuieli în plus.

Dacă doriți să căutați cazare împreună cu românii din aceiași facultate, cea mai ușoară metodă ar fi să vorbiți cu societatea românilor din universitate sau să contactați echipa LSRS UK pentru a vă pune în legătură cu ei.