18/02/2016

Activități extracurriculare

Aproape fiecare universitate din Marea Britanie are o societate românească, pe care o puteți găsi ușor pe site-ul universității de care aparțineți. Acestea organizează evenimente periodic, în funcție de sărbătorile naționale și de interesul membrilor săi. Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea societății românești puteți contacta un membru LSRS UK și noi vom face legătura mai departe prin baza noastră de date.

 

Printre numeroasele opțiuni ale facultății, se găsesc și societăți bazate pe diferite domenii de studiu, în care poate intra orice student interesat, indiferent de natura domeniului său de studiu. Multi studenti vor sa isi urmeze pasiunile mai departe, de aceea fac parte din societati de debate, arhitectură, business sau consulting, pentru a-și lărgi orizonturile și de asemenea, pentru a cunoșste oameni noi cu interese comune. Bineînțeles, există și cluburi sociale – în special cele sportive sunt foarte populare.

 

La nivel național, LSRS UK se poate mândri pentru că se află în topul celor mai renumite asociații non-guvernamentale studențești. Vrei sa fii membru LSRS? Dacă îți dorești să te implici activ în comunitatea studenților români din Marea Britanie și să ai un impact pozitiv asupra acesteia, atunci te vrem parte din echipă. Filiala LSRS UK a primit, pentru activitatea din 2014, titlul de Filiala LSRS a Anului. Astfel, iți oferim șansa să te implici într-una dintre cele mai active și importante organizații studențești. De asemenea, vei beneficia de sprijinul actualei echipe a LSRS UK pentru a putea prelua ștafeta așa cum se cuvine.Pentru mai multe detalii, ne poți contacta aici . Te așteptăm cu drag în familia LSRS!

 

Stagii la ambasadă

 

Ambasada României la Londra oferă posibilitatea efectuării unor stagii de practică (Internship) pentru studenţii interesaţi de domenii ca relaţiile internaţionale, comunicare publică, servicii consulare etc.

 

Acestea se desfăşoară pe bază de voluntariat. Candidaţii trebuie să-şi acopere singuri cheltuielile de întreţinere, cazare şi transport.Perioada şi durata stagiului, precum şi programul de activitate sunt flexibile, ţinând cont de posibilităţile logistice ale Ambasadei şi de interesele stagiarilor.Mai multe detalii despre procesul de aplicație, cât și formularele de înscriere puteți găsi pe site-ul oficial al Ambasadei.

 

Condiţii de participare:

  • Stagiarul trebuie să urmeze studii/să fie înmatriculat într-o formă de învăţământ de nivel licenţă, masterat, doctorat, post-universitar sau post-doctoral.
  • Să cunoască limba engleză (vorbit şi scris). Este utilă, de asemenea, cunoaşterea altei/altor limbi străine.
  • Să fie cetăţean român.